BIST 100
14.257,31 0,40%
DOLAR
44,8651 0,15%
EURO
52,9296 0,17%
GRAM ALTIN
6.904,49 0,18%
FAİZ
39,95 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
114,25 1,22%
BITCOIN
75.564,00 0,43%
GBP/TRY
60,7410 0,16%
EUR/USD
1,1793 0,10%
BRENT
98,05 -1,35%
ÇEYREK ALTIN
11.288,90 0,18%
Diyarbakır Parçalı Bulutlu
Diyarbakır hava durumu
17 °
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • Ayşe Tokyaz cinayeti zanlısı eski polisin Diyarbakır’daki ikinci tutuklamasına itiraz

Ayşe Tokyaz cinayeti zanlısı eski polisin Diyarbakır’daki ikinci tutuklamasına itiraz

İstanbul’da valizde cesedi bulunan Ayşe Tokyaz’ın öldürülmesine ilişkin tutuklanan eski polis memuru Cemil Koç’un, Diyarbakır’da dini nikahla birlikte yaşadığı Ejegül Ovezova’nın ölümüne ilişkin ikinci kez tutuklanmasına avukatı itiraz etti.

d1
Haber: Seyfettin EKEN

İstanbul Küçükçekmece'de 13 Temmuz’da kaybolduktan sonra Eyüpsultan’da yol kenarına bırakılan valizde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın (22) öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan eski polis memuru Cemil Koç (38), ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan tutuklandı. Koç’a yardım ettiği belirlenen 6 kişi ise ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etmek’ suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Koç hakkında, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 24 Temmuz 2023’te 8’inci kattan düşerek hayatını kaybeden Ejegül Ovezova’nın (29) ölümüyle ilgili de ikinci bir cinayet soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı. Ovezova’nın, Koç ile dini nikahla birlikte yaşadığı belirtildi.

DİYARBAKIR’DAKİ CİNAYET DOSYASI KABUL EDİLDİ
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 4 Temmuz 2025’te tamamlanan iddianame, 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, olayın yaşandığı evde yapılan incelemelerde yerde ve eşyalarda kan benzeri lekeler bulunduğu, alınan örneklerin büyük bölümünün maktule ait olduğunun tespit edildiği belirtildi.

SEGBİS ÜZERİNDEN SAVUNMA VERDİ
İddianamenin kabul edilmesinin ardından sanık Cemil Koç, 18 Temmuz’da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden savunma yaptı. Koç, ifadesinde, “Maktule, benim imam nikahlı eşimdir. Kendisine şiddet uygulamadım. 3 yıl önce balkondan düşerek vefat etti. İlk ifadem neyse onun kabul edilmesini istiyorum. Suçsuzum, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Cemil Koç’un üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu ve kaçma şüphesini göz önünde bulundurarak tutuklanmasına ve duruşmanın 27 Kasım’a ertelenmesine karar verdi.

AVUKATI TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETTİ
Sanık Cemil Koç’un avukatı, Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmek üzere 6’ncı Ceza Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede tutukluluğa itiraz etti. Dilekçede, Anayasa’nın 19’uncu maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliğinin ancak zorunlu hallerde kısıtlanabileceği vurgulandı.

Avukatı, tutuklamanın “cezanın infazı” değil, yargılama sürecini sağlıklı yürütebilmek amacıyla başvurulan geçici bir tedbir olduğunu belirterek, daha hafif koruma tedbirlerinin değerlendirilmeden doğrudan tutuklama kararı verilmesinin hukuka ve anayasal ilkelere aykırı olduğunu savundu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız