BIST 100
10.565,74 -0,59%
DOLAR
42,2668 -0,01%
EURO
49,1330 -0,23%
GRAM ALTIN
5.551,47 -1,86%
FAİZ
40,24 0,10%
GÜMÜŞ GRAM
68,85 -3,15%
BITCOIN
95.479,00 0,53%
GBP/TRY
55,6866 -0,25%
EUR/USD
1,1621 -0,10%
BRENT
64,39 2,19%
ÇEYREK ALTIN
9.076,65 -1,86%
Diyarbakır Parçalı Bulutlu
Diyarbakır hava durumu
9 °

Bahçeli: “81 Düzce’den Sonra, 82 KKTC Olmalı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kıbrıs’ta federasyon özlemlerine yeşil ışık yakan bir siyasi zihniyet ve iradenin, geçmişin acı ve ızdırap veren olaylarını tekrar canlandırma ihtimali yabana atılamaması gereken yakın bir tehdittir. KKTC parlamentosu acilen toplanmalı, seçim sonuçları ve federasyona dönüşün kabul edilemeyeceğini ilan etmeli ve Türkiye Cumhuriyeti’ne katılma kararı almalıdır. 81 Düzce’den sonra, 82’nin KKTC olması artık hayat memat konusu haline gelmiştir” dedi.

26029a20-972b-4bbf-a63d-021655df19b9
Haber: Seyfettin EKEN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirerek “Kıbrıs Türk’tür, Türk’ün öz vatanıdır” dedi. Bahçeli, seçime katılımın düşük olduğunu ileri sürerek, KKTC Parlamentosu’nun acilen toplanıp “seçim sonuçlarını ve federasyona dönüşü kabul edilemez” ilan etmesi ve Türkiye’ye katılma kararı alması gerektiğini savundu.

Bahçeli, “Kıbrıs milli davamızdır; muhterem ecdadımızın alın teri, göz nuru, gönül suru, hatıra ve hafıza yurdudur. Bu haklı ve hakikatli davadan geri dönüş katiyen yoktur” ifadelerini kullandı. Seçimin “çok az bir katılımla” gerçekleştiğini iddia eden Bahçeli, “Kıbrıs Türklüğünün kaderi bu katılımla temsil edilemeyecek durumdadır” dedi. Ayrıca Cumhuriyet Meclisi’nin “egemen eşitliğe dayanan iki devletli çözüm” kararını da desteklediğini belirtti.

“MESELENİN SANDIĞA SAYGIYLA ALAKASI YOKTUR”
Bahçeli, Kıbrıs konusunu “beka ve güvenlik meselesi” olarak nitelendirdi; konunun demokratik hak ve sandıkla ilişkilendirilemeyeceğini söyledi. “81 Düzce’den sonra 82’nin KKTC olması artık hayat memat konusu haline gelmiştir” diyen Bahçeli, Kıbrıs’taki gelişmelerin Türkiye ve bölgeye yansımalarının dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

ORTA DOĞU VE GAZZE DEĞERLENDİRMESİ
Orta Doğu’daki son gelişmelere de değinen Bahçeli, Mısır’ın Şarm el-Şeyh’te Türkiye, Katar, Mısır ve ABD arasında sağlanan niyet metninin ahlaken bağlayıcı olduğunu, ancak İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkesin henüz kalıcı ve kesin bağlayıcılığa kavuşmadığını söyledi. İsrail’in zaman zaman saldırılar gerçekleştirdiğini iddia eden Bahçeli, kalıcı ateşkes ile iki devletli barış anlaşmasının uluslararası toplum ve BM aracılığıyla sağlanması gerektiğini kaydetti.

TERÖRLE MÜCADELE VE “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” VURGUSU
Bahçeli, terörle mücadele konusuna da değinerek, 27 Şubat İmralı açıklamalarına atıf yaptı ve “terör örgütü PKK lağvedilmiştir” değerlendirmesinde bulundu. İmralı sürecinin bağlayıcılığına işaret eden Bahçeli, örgütün bileşenlerinin silah bırakmasının sırada olduğunu belirtti. “Kürt’ü yok sayan, milleti yok sayacaktır” diye konuşan Bahçeli, geçmişin acılarının istismar edilmemesi, terörsüz Türkiye hedefinden sapılmaması çağrısında bulundu.

Bahçeli, konuşmasında ayrıca, Türkiye’nin iç ve dış politika alanlarında birlik ve kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini savundu. Toplantıda muhalefet politikaları, bölgesel güvenlik ve ülke içi meselelere ilişkin eleştiriler de yer aldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız