BIST 100
13.943,87 -0,95%
DOLAR
47,3391 0,16%
EURO
53,8477 0,01%
GRAM ALTIN
6.168,06 0,22%
FAİZ
42,31 -0,35%
GÜMÜŞ GRAM
88,60 1,07%
BITCOIN
64.662,00 0,59%
GBP/TRY
63,1184 0,07%
EUR/USD
1,1370 -0,06%
BRENT
96,78 -3,88%
ÇEYREK ALTIN
10.084,77 0,22%
Diyarbakır Açık
Diyarbakır hava durumu
33 °

Çocuklara Festivalde Geleneksel Üretim Kültürü Tanıtıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklara geleneksel üretim kültürünü tanıtmak amacıyla “Pestil ve Cevizli Sucuk Festivali” düzenledi.

4ae9942a6385cdc6b9fb03788b4296f8_XL
Haber: Seyfettin EKEN

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren 450 Evler Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nde geleneksel üretim kültürünü tanıtmak amacıyla “Pestil ve Cevizli Sucuk Festivali” düzenlendi.

Etkinliğe, DBB Meclisi Eşsözcüsü Demet Ceylan, meclis üyeleri Canan Efe Şahin ve Emra Doğan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ömer Saman, Zarokistan’daki çocuklar ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Quça Kadın Yaşam Merkezi Çocuk Oyun Odası’ndan yararlanan çocuklar ve aileleri katıldı.

ÇOCUKLAR GELENEKSEL ÜRETİM YÖNTEMLERİNİ ÖĞRENDİ

Etkinlikte çocuklara kültürel mirası yaşatmak, geleneksel üretim yöntemlerini tanıtmak ve üretim bilincini kazandırmak amaçlandı. Çocuklar, velileri ve öğretmenlerinin rehberliğinde ipe dizdikleri cevizleri kazanda pişirilen bulamaca batırarak cevizli sucuk yaptı. Ardından pestil yapmak için bulamaç çarşaflara dökülüp güneşte kurutulmaya bırakıldı. Bu süreçte çocuklar, bağbozumu kültürünü ve üzümün farklı aşamalardan geçerek çeşitli lezzetlere dönüşümünü deneyimleme fırsatı buldu.

‘KÜLTÜRÜ GELECEĞE TAŞIYORUZ’

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ömer Saman, çocuklarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Kürt kültürünü geleceğe taşımak, çocuklarımızın bu kültürü tanımaları ve günlük yaşamlarına dahil etmeleri için bu şenlikte bir araya geldik. Öğretmenlerimizin emeği için kendilerine teşekkür ediyorum.”

DBB Meclisi Eşsözcüsü Demet Ceylan ise festivalin önemine değinerek, “Kürt kültürünü korumak ve çocuklara tanıtmak için bir araya geldik. Çocuklar, öğretmenleriyle birlikte cevizleri iplere geçirerek bu geleneği öğreniyorlar” ifadelerini

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?