
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır İŞKUR İl Müdürü olarak görev yapan Mustafa Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez teşkilatına çekilmişti. Yılmaz’ın yerine, uzun yıllardır SGK’da önemli görevler üstlenen Reşat Merttir getirildi.
Atama, İŞKUR’un resmi hesabından, “İl Müdürümüz Reşat Merttir görevine başladı. Müdürümüze hayırlı olmasını diler, başarılar temenni ederiz.” ifadeleriyle duyuruldu.
REŞAT MERTTİR’İN KARİYERİ
Aslen Muşlu olan Reşat Merttir, kamu görevine 2010 yılında İstanbul Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı olarak başladı. 2011–2016 yılları arasında Sosyal Güvenlik Denetmeni, ardından İstanbul Şişli Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü olarak görev yaptı.
2016 yılında Diyarbakır SGK İl Müdürlüğü görevine atanan Merttir, 9 yıl boyunca bu görevini sürdürdü.
SGK’DA DA GÖREV DEĞİŞİMİ
Öte yandan Merttir’in SGK’daki koltuğuna Diyarbakır Çermik doğumlu Garip Karatay getirildi. Karatay, daha önce Diyarbakır SGK Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.
