
Diyarbakır Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, kentte yasa dışı bahis faaliyetleriyle bağlantılı olarak "dış finans evleri" kurulduğu, banka hesaplarının kiralandığı ve finans gruplarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bağlantılı olarak yönetildiği belirlendi.
Yapılan incelemelerde, organizasyonlara ait banka hesaplarında toplam 1 milyar 165 milyon 753 bin TL işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında faaliyetlerde bulunduğu değerlendirilen 5 dış finans evi ile 2'si yurt dışında (Dubai ve KKTC'de) olmak üzere toplam 41 şüpheli belirlendi.
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik 16 Haziran 2026 tarihinde Diyarbakır merkezli İstanbul, Gaziantep, Tekirdağ ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, finans evlerinde tespit edilen diğer şüphelilerle birlikte toplam 47 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Operasyon sırasında gözaltına alınan şüphelilerden S.T.'nin, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçundan Osmaniye İlamat ve İnfaz Bürosu tarafından arandığı da ortaya çıktı.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
