
Karşılaşma sırasında tribünleri kontrol eden Vali Yardımcısı Yusuf Melikşah Aydın, bir baba ve çocuğunun koltuk anlaşmazlığı nedeniyle bazı taraftarların olumsuz davranışlarına maruz kaldığını fark etti.
Duruma müdahale eden Aydın, baba ve çocukla ilgilenerek küçük taraftarın maçı rahat ve güvenli bir ortamda izleyebileceği bir yere alınmasını sağladı.
‘ÇOCUKLARIMIZIN TEBESSÜMÜ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ’
Yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Aydın, çocukların tribünlerde kendilerini güvende hissetmelerinin önemine dikkat çekerek, “Bugün müdahale edip evladımızı huzurla maç izleyeceği bir noktada ağırlamış olsak da asıl mesele şudur: Çocukların gülemediği, güvende hissetmediği bir tribünde alınan hiçbir galibiyetin anlamı yoktur. İmkânımız olsa o tribünlerin tamamını evlatlarımızın tebessümüyle doldururuz” dedi.
Çocukların ve ailelerin tribünlerde huzur içinde maç izleyebilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, tüm taraftarları centilmenliğe ve duyarlılığa davet ederek, “Skoru değil, huzuru ve centilmenliği konuşacağımız temiz tribünler için tüm hemşehrilerimizi el ele vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Aydın’ın küçük taraftara gösterdiği ilgi ve duyarlılık, sporun birleştirici ruhuna örnek bir davranış olarak değerlendirildi.
