BIST 100
14.514,82 0,82%
DOLAR
48,0713 0,08%
EURO
56,1088 -0,04%
GRAM ALTIN
7.138,15 0,43%
FAİZ
40,85 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
106,94 0,36%
BITCOIN
77.549,00 0,19%
GBP/TRY
65,6607 0,18%
EUR/USD
1,1677 -0,02%
BRENT
93,49 -0,95%
ÇEYREK ALTIN
11.670,89 0,43%
Diyarbakır Açık
Diyarbakır hava durumu
25 °

Diyarbakır’da Plazada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı; 5 Kişi Yangından Etkilendi

Diyarbakır’da bir plazanın dış cephesinde çıkan yangın, büyüyerek bazı dairelere ve çatıya sıçrayan yangın 2 saatte kontrol altına alındı. 

1471196
Haber: Seyfettin EKEN

Kayapınar ilçesi Necmettin Erbakan Bulvarı’nda bulunan bir plazanın dış cephesinde, akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Giriş kattan başlayan yangın, büyüyerek üst katlara, ardından da bazı daireler ve çatıya sıçradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Bina boşaltılırken, mahsur kalan bazı kişiler ise merdivenli itfaiye araçları tarafından tahliye edildi.

‘3’Ü İTFAİYE ERİ, 5 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ’

Diyarbakır’da bir plazanın dış cephesinde çıkan yangın, büyüyerek bazı dairelere ve çatıya sıçradı. Yangına ekiplerin müdahalesi sürerken, Vali Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Nurettin Karaduman ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Serra Bucak’la birlikte olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Vali Zorluoğlu, yangında 3’ü itfaiye eri 5 kişinin dumandan etkilendiğini belirterek, “Şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde, 5 vatandaşımız yangından etkilendi. Bunlardan 3’ü itfaiye eri, 2’si binada bulunan sakinlerden. Tamamı hastane sevk edildi. Ağır yaralı durumunda olan kimse yok. Hastanede tedavileri devam ediyor” dedi.

VALİ ZORLUOĞLU: "ALLAH BETERİNDEN KORUSUN"

Olay yerine gelen Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ise yangınla ilgili olarak; "İlimiz Kayapınar ilçesinde saat 23.00 sıralarında bir binada çıkan yangına İtfaiye, AFAD, sağlık ve emniyet birimlerimizce ivedilikle müdahale edilmiştir. Söndürme ve tahliye çalışmaları sonucunda 8 vatandaşımız güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup; dumandan etkilenen 3 itfaiye personelimiz ile 2 vatandaşımız hastanelerimize sevk edilmiştir.

Tedavilerine başlanan vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi ve hayati tehlikeleri yoktur Yangın söndürülmüş olup, soğutma çalışmaları titizlikle devam etmektedir. Yangından etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah beterinden muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Diyarbakır’da bir plazanın dış cephesinde çıkan ve büyüyerek bazı daireler ile çatıya sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’nın (TOMA) da müdahale ettiği yangınla ilgili soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?