BIST 100
13.872,25 -0,67%
DOLAR
46,0600 0,08%
EURO
53,5088 0,01%
GRAM ALTIN
6.621,48 -0,03%
FAİZ
43,30 -0,35%
GÜMÜŞ GRAM
109,35 -0,03%
BITCOIN
63.452,00 -0,20%
GBP/TRY
61,8424 -0,12%
EUR/USD
1,1613 0,02%
BRENT
95,16 -2,71%
ÇEYREK ALTIN
10.826,12 -0,03%
Diyarbakır Parçalı Az Bulutlu
Diyarbakır hava durumu
18 °

Diyarbakırlılar, Tarihi Zerzevan Kalesi’nde Perseid Meteor Yağmurunu İzlediler

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki tarihi Zerzevan Kalesi’nde düzenlenen etkinlikte yaklaşık bin kişi, Perseid meteor yağmurunu izledi.

862120
Haber: Seyfettin EKEN

Perseid meteor yağmurunun izlenmesi için Çınar Kaymakamlığı tarafından UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki Roma İmparatorluğu'nun doğudaki son garnizonu olan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde 'Minderini al gel' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan yaklaşık bin kişi, yanında getirdikleri kamp sandalyeleri ve minderlerle Perseid meteor yağmurunu izledi.

'EN GÜZEL İZLENECEK NOKTASI BURASI'

Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, "Her sene Perseid takım yıldızları hava olayının en güzel izlenecek noktası Zerzevan Kalesi'nde, mistik ve tarihi alanda yine tüm vatandaşlarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün restorasyondan dolayı sınırlı bir kontenjanla bu programı icra ediyoruz. Bine yakın vatandaşımız şu anda kamp sandalyeleriyle, yer yastıklarıyla, 'Minderini al gel' sloganına uyanlarla birlikte çayını demleyen, çekirdeklerini, çerezini yiyenlerle birlikte hep beraber yıldızların kaymasına tanıklık ediyoruz.

Tüm Türkiye'nin en iyi noktası olduğu söylenen Zerzevan Kalesi'nde bu mutluluğu hep beraber yaşıyoruz. Böyle organizasyonlara gerçekten de Çınar'ın, Diyarbakır'ımızın ihtiyacı olduğunu buradaki kalabalığı gördükçe de şahit oluyoruz. O yüzden tüm misafirlerimize, 'hoş geldin, sefalar getirdiniz' diyoruz" dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız