BIST 100
13.598,24 -2,02%
DOLAR
43,9598 0,09%
EURO
51,8763 -0,04%
GRAM ALTIN
7.367,00 0,47%
FAİZ
36,13 -0,33%
GÜMÜŞ GRAM
129,69 3,42%
BITCOIN
66.195,00 -1,88%
GBP/TRY
59,1451 -0,29%
EUR/USD
1,1792 -0,04%
BRENT
72,90 3,04%
ÇEYREK ALTIN
12.045,05 0,47%
Diyarbakır Parçalı Bulutlu
Diyarbakır hava durumu
7 °

Elbey, Rekor Oyla 4’üncü Kez DİKENT’e Başkan Seçildi

Diyarbakır’ın şehircilik ve kentsel dönüşüm alanındaki önemli sivil toplum kuruluşlarından DİKENT’te (Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği) genel kurul heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Mehmet Ali Elbey, üyelerin avukat, mimar, iç mimar, mühendislerin, müteahhit ve çözüm ortaklarının yoğun desteğiyle rekor oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

WhatsApp Image 2026-02-26 at 14.02.05
Haber: Seyfettin EKEN

2015 yılından bu yana başkanlık görevini sürdüren Elbey, 4’üncü kez güven tazeleyerek istikrarlı yönetimini perçinledi. Genel kurula katılan 490 üyenin 472’sinin oyunu alan Elbey’in aldığı bu sonuç, dernek üyeleri tarafından “güçlü güvenoyu” olarak değerlendirildi.

10 YILLIK İSTİKRAR, 4’ÜNCÜ DÖNEM
Yaklaşık 10 yıldır DİKENT’in başkanlığını yürüten Elbey’in, özellikle Diyarbakır’daki kentsel dönüşüm projeleri, imar planlamaları ve şehircilik vizyonuna yönelik çalışmalarıyla derneğin etkinliğini artırdığı ifade ediliyor. Dernek, son dönemde kentte planlı yapılaşma, altyapı sorunları ve dönüşüm projelerine ilişkin yaptığı açıklama ve raporlarla kamuoyunda dikkat çekmişti.

“DAHA YAŞANILABİLİR BİR DİYARBAKIR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Seçim sonrası değerlendirmede bulunan Elbey’in, Diyarbakır’ın sağlıklı, planlı ve sürdürülebilir kentleşmesi için çalışmaların kararlılıkla süreceğini vurguladığı belirtildi. Elbey; “Yeni dönemde özellikle afetlere dayanıklı yapılaşma, çevre duyarlılığı ve modern şehircilik anlayışının öncelikli başlıklar arasında yer alacak” dedi.

Elbey’in liderliğindeki yeni yönetimin, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sektör temsilcileriyle iş birliğini artırarak Diyarbakır’ın kentsel geleceğine katkı sunmayı hedeflediği ifade edildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız