
Çankırı’da yaşayan şehit Mustafa Zamkı’nın kardeşi Ali Zamkı (73), ağabeyinin naaşının Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Akdoğan köyünden alınarak memleketine defnedilmesi için başvuruda bulundu. Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan resmi yazışmalar sonucu talep uygun bulunarak, şehidin naaşının Çankırı’ya nakline karar verildi. Mardin’de dün düzenlenen askeri törenin ardından Mustafa Zamkı’nın naaşı Çankırı’ya gönderildi.
Şehit Zamkı için bugün Çankırı Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törene; Yapraklı Kaymakamı Mehmet İbrahim Tiyek, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gülden Mat Şakir, Garnizon Komutan Albay Yavuz Çörekçi, Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit ailesi ve yakınları katıldı.
Türk bayrağına sarılı tabut askerler tarafından taşınırken, şehit Zamkı’nın naaşı dualarla defnedildi. Garnizon Komutanı Albay Yavuz Çörekçi, Türk bayrağını öperek şehidin kardeşi Ali Zamkı’ya teslim etti, başsağlığı dileklerinde bulundu.
Törenin ardından konuşan Ali Zamkı, “O zaman ben küçüktüm, 5 yaşındaydım. O zamanın şartlarında şehidimizi getiremedik, geç haber verdiler. Şimdi de Allah razı olsun, şehidimizi getirdiler buraya” dedi.
