
Başkan Arslan, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı Milli Mücadele’nin, milletin birlik ve beraberlik ruhuyla zafere ulaştığını ifade etti.
19 Mayıs’ın sadece bir tarih değil, aynı zamanda bağımsızlık iradesinin ve milli dirilişin simgesi olduğunu vurgulayan Arslan, gençlere düşen görevin bu ruhu yaşatmak ve geleceğe taşımak olduğunu kaydetti.
Türk gençliğinin milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını seven ve sorumluluk bilinci yüksek bireyler olarak yetişmesinin önemine dikkat çeken Arslan, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize emanet ettiği bu aziz vatanı daha güçlü yarınlara taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Gençlerimiz, Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin en büyük teminatıdır” dedi.
