BIST 100
14.201,05 -0,36%
DOLAR
44,8537 0,12%
EURO
52,8653 0,05%
GRAM ALTIN
6.911,40 0,28%
FAİZ
39,82 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
113,49 0,54%
BITCOIN
75.032,00 -0,28%
GBP/TRY
60,6965 0,09%
EUR/USD
1,1782 0,01%
BRENT
97,99 -1,41%
ÇEYREK ALTIN
11.300,14 0,28%
Diyarbakır Açık
Diyarbakır hava durumu
10 °
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • Şanlıurfa’da Okula Silahlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti

Şanlıurfa’da Okula Silahlı Saldırı: 16 Yaralı, Saldırgan İntihar Etti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, av tüfeğiyle liseye giren bir kişinin rastgele açtığı ateşte, aralarında öğrencilerin de olduğu 16 kişi yaralandı. Saldırgan, olay yerinde intihar etti.

WhatsApp Video 2026-04-14 at 12.58.16.mp4_snapshot_00.12.903
Haber: Seyfettin EKEN

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne pompalı tüfekle düzenlenen saldırıda 16 kişi yaralandı. Saldırganın polis tarafından sıkıştırılmasının ardından intihar ettiği bildirildi.

Olay, sabah saatlerinde, ilçeye bağlı Rüştü Küçükömer Caddesi’ndeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen kişi, av tüfeğiyle okula girip rastgele ateş açtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu 7 kişinin yaralı olduğu öğrenilirken, saldırgan ise okulun içerisine gizlendi. Şüpheli, ekiplerin uyarısına rağmen teslim olmayınca bölgeye özel harekat ekipleri de sevk edildi.
VALİ ŞILDAK: "4 ÖĞRETMEN, 10 ÖĞRENCİ, 1 POLİS VE KANTİNCİ YARALANDI"

Olayın ardından Hasan Şıldak, yaralıların tedavi gördüğü Siverek Devlet Hastanesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Vali Şıldak, saldırının sabah saat 09.00 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, “Pompalı av tüfeği ile okula girerek rastgele ateş açması sonucu 16 kişi yaralandı. Bunlardan 4’ü öğretmen, 10’u öğrenci, 1’i polis memuru ve 1’i kantin işletmecisi. Şükürler olsun can kaybımız yok” dedi.

Olayın öncesini de kapsayacak şekilde araştırma yapıldığını ifade eden Vali Şıldak, “Saat 09.00 sıralarında pompalı av tüfeği ile okula girmek suretiyle rastgele ateş açması neticesinde maalesef 16 kişi yaralandı. Bunlardan 4'ü öğretmenlerimiz. 10 öğrenci ve 1 polis memuru ve 1 kantin işletmecisi yaralandı. Şükürler olsun. Can kaybımız yok. 4 yaralımızın 2 öğretmen ve 2 öğrencimizin sağlık durumları orta seviyede değerlendirildiği için kent merkezindeki hastanelere sevk edildi. Diğer 12 yaralımızın tedavileri devam ediyor. Olayı çok yönlü olarak araştırıyoruz. Okulun eski öğrencisi, sadece 9'uncu sınıfta bulunuyor, daha sonra açık öğretim lisesine kaydolmuş bir eğitim durumu var. Şahıs kendisi polisimiz tarafından sıkıştırıldı ve kendi canına kıymak sureti ile hayatını kaybetti. Ex olarak ele geçirildi. Okulu tahliye ettik. Üzüntü duyduğumuz bu olayın, evveliyatını da içerek şekilde soruşturması, araştırılması yapılacak. Geçmiş olsun diyorum bütün ilçemize ve eğitim camiamıza. Bu tür münferit hadiseler olabiliyor. Gereken incelemeler yapılacak. Yakından inceliyoruz. Yaralılarımızın durumunu yakından inceliyoruz. Eğitim camiamıza geçmiş olsun” dedi.

 

SALDIRI ÖNCESİ TEHDİT MESAJI

Saldırıyı gerçekleştiren Ömer Ket’in, olaydan önce okulun sosyal medya hesaplarına tehdit içerikli mesajlar gönderdiği ortaya çıktı. Mesajda, “Hazır olun birkaç gün sonra saldırı olacak” ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Olay anı okulun güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde öğrencilerin panik halinde kaçıştığı, saldırganın ise elinde tüfekle okul binasına girdiği görüldü.

OLAY YERİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemeler tamamlanırken, saldırıya ilişkin başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız