BIST 100
13.325,89 0,96%
DOLAR
48,8375 0,11%
EURO
55,7019 -0,33%
GRAM ALTIN
6.754,77 -1,17%
BITCOIN
85.763,00 -0,58%
FAİZ
39,46 -0,43%
GÜMÜŞ GRAM
102,07 -2,95%
GBP/TRY
64,8090 -0,44%
EUR/USD
1,1398 -0,45%
BRENT PETROL
97,77 2,60%
ÇEYREK ALTIN
11.044,05 -1,17%
Diyarbakır Parçalı Az Bulutlu
Diyarbakır hava durumu
32 °
WhatsApp İhbar Hattı

Şehir Hastanesi Çevresindeki 5 Caddeye 4 Bin Metrelik Yağmur Suyu Hattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi’nde yapımı süren Şehir Hastanesi çevresindeki 5 caddede 4 bin metre yağmur suyu hattı döşüyor.

1_f2c687425d
Haber: Seyfettin EKEN

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yapımı devam eden Şehir Hastanesi güzergâhlarında yaptığı incelemelerde yağmur suyu altyapısı bulunmayan kısımları belirledi.

Hastanenin ve çevresinde gelişmesi öngörülen yeni yerleşim alanlarının ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan proje, DİSKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor.

5 CADDEDE YAĞMUR SUYU ALTYAPISI OLUŞTURULACAK

Proje kapsamında Abdulkadir Topkaç Caddesi, Çarçıra Caddesi, Jiyan Caddesi, Leyla Kasım Caddesi ve Necmettin Erbakan Caddesi’nde yağmur suyu hattı döşenecek. Yapılacak 185 yağmur suyu ızgarasıyla toplanan sular, toplam 4 bin metrelik hat üzerinden tahliye edilecek. Hat üzerinde inşa edilecek 80 muayene bacası ise sistemin kontrolü, temizliği ve bakımı için erişim sağlayacak.

‘ALTYAPIYI BUGÜNDEN HAZIRLIYORUZ’

Çalışmaya ilişkin bilgi veren Proje Denetim Sorumlusu İnşaat Mühendisi İbrahim Okan, yağmur suyu altyapısı bulunmayan güzergâhları asfaltlama öncesinde acil çalışma programına aldıklarını belirtti. Çalışma takvimini oluştururken kamu kaynaklarının korunmasını ve bölgenin gelecekteki ihtiyaçlarını gözettiğini ifade eden Okan, şöyle konuştu: “Bu güzergâhlarda sonradan yapılacak kazıların getireceği ek maliyeti ve yol kullanımındaki aksamaları azaltmak istiyoruz. Asfalt için ayrılan kaynağın ve sahada verilen emeğin korunması, çalışma takvimini oluştururken gözettiğimiz konulardan biri. Hastane çevresinde gelişmesi beklenen yerleşimleri düşünerek altyapıyı bugünden hazırlamayı amaçlıyoruz. Döşediğimiz hattın, bölgenin önümüzdeki yıllarda oluşacak yağmur suyu tahliye ihtiyacına da karşılık vermesini hedefliyoruz.”

ÜÇ AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

21 Eylül’de başlatılan yağmur suyu altyapı çalışmasının üç ay içinde tamamlanması planlanıyor. Altyapı çalışmasının ardından güzergâhlarda asfaltlama yapılması öngörülüyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?