BIST 100
10.941,79 3,14%
DOLAR
41,9445 0,03%
EURO
48,8056 -0,01%
GRAM ALTIN
5.545,35 -0,50%
FAİZ
40,21 -0,96%
GÜMÜŞ GRAM
65,61 -0,76%
BITCOIN
111.139,00 0,20%
GBP/TRY
55,8659 -0,17%
EUR/USD
1,1627 0,08%
BRENT
65,94 -0,08%
ÇEYREK ALTIN
9.066,64 -0,50%
Diyarbakır Açık
Diyarbakır hava durumu
15 °

Şehit Öğretmen Elif Livan Ortaokulu’ndan Gazze’ye 105 Bin Liralık Destek

Diyarbakır’da Şehit Öğretmen Elif Livan Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında Gazze yararına anlamlı bir yardım kermesi düzenledi.

image (8)
Haber: Seyfettin EKEN

Okul bahçesinde gerçekleştirilen kermeste öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından hazırlanan yiyecekler satışa sunuldu. Kermesten elde edilen 105 bin 660 TL, Gazze’ye yardım amacıyla ilgili hesaplara gönderildi.

“Okul olarak Gazze için seferber olduk”

Okul Müdürü Davut Gümüş, etkinliğe destek veren herkese teşekkür ederek, öğrencilerde yardımlaşma bilincini canlı tutmanın önemine vurgu yaptı. Gümüş, “Gazze için okul olarak tam bir seferberlik başlattık. Bu anlamlı çalışmada tertip komitesinde yer alan müdür yardımcılarımıza, Din Kültürü Zümresine, gönüllü olarak destek veren tüm öğretmenlerimize, çiğ köfte hazırlanmasına katkı sunan öğretmenlerimize, yardımcı personellerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinlik, dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden biri oldu” dedi.

“Cömertlikte akarsu gibi oldular”

Kermese yoğun ilgi gösteren öğrencilerin heyecanına değinen Gümüş, “Mevlana’nın ‘Cömertlikte ve yardım etmekte akarsu gibi ol’ sözünü dün öğrencilerimiz adeta yaşattılar. Minik yürekleriyle büyük bir duyarlılık gösterdiler. Bu erdemli davranışlar, geleceğe dair umutlarımızı yeşertti” ifadelerini kullandı.

Elde edilen gelirle Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine destek olunacağını belirten Gümüş, “Bu güzel hayra katkı sunan herkesten Allah razı olsun” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız