BIST 100
12.443,92 1,42%
DOLAR
49,1415 0,00%
EURO
55,1908 0,00%
GRAM ALTIN
6.538,75 -0,04%
BITCOIN
85.947,00 0,19%
FAİZ
39,74 -0,23%
GÜMÜŞ GRAM
96,49 -0,04%
GBP/TRY
65,0220 0,00%
EUR/USD
1,1221 -0,02%
BRENT PETROL
99,50 -2,38%
ÇEYREK ALTIN
10.690,85 -0,04%
Diyarbakır Az Bulutlu
Diyarbakır hava durumu
16 °
WhatsApp İhbar Hattı

SOLOTÜRK Diyarbakır’da Gösteri Uçuşu Yaptı

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK, Diyarbakır’da tarihi mekanların üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

1536489
Haber: Seyfettin EKEN

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK, Diyarbakır’da gösteri uçuşu yaptı.

Yarbay Murat Akıcı’nın kullandığı F-16 savaş uçağı, Hevsel Bahçeleri ve Diyarbakır surlarının semalarında çeşitli manevralar yaptı. Yaklaşık 30 dakika süren gösteriyi heyecanla izleyen çok sayıda kişi, o anları cep telefonlarının kameralarıyla görüntülemeye çalıştı.

Gösteri programına; Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ali Gemalmaz, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Burak Özan, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘TÜRK HAVA KUVVETLERİMİZLE GURUR DUYDUK’

Gösteriyi izleyen Vali Murat Zorluoğlu, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Diyarbakır, çok özel ve çok güzel günlerinden birini yaşıyor.

 

Bugün Diyarbakır tarihinde ilk kez hava kuvvetlerimizin gururu SOLOTÜRK muhteşem bir gösteri yaptı. Hep beraber coşkuyla, heyecanla ve gururla takip ettik. Adeta herkes nefesini tutarak bu gösteriyi, yarım saat süren bu gösteriyi takip etti.

Tabii biraz önce buraya gelirken de surlara doğru insanların akın akın geldiğini gördük. Özellikle çocukların ve gençlerin adeta bayrağını kapanın surlara doğru yola çıkmış olduğunu gördük.

Büyük bir kalabalık burada toplandı. Gerçekten de herkesi çok mutlu eden, çok gururlandıran ve çok heyecanlandıran muhteşem bir gösteriyi hep beraber takip ettik, izledik.

Türk Hava Kuvvetlerimizle gurur duyduk, pilotlarımızla gurur duyduk. Onların hünerleriyle gerçekten çok heyecanlandık. Diyarbakır bu vesileyle TEKNOFEST’in de bir parçası olarak böyle çok özel, hiç unutulmayacak bir güne böylece imza atmış oldu. Pilotlarımız bizim kendi evlatlarımız.

Dolayısıyla Diyarbakırlı çocuklar da gençler de bundan on beş sene sonra, yirmi sene sonra aynı şekilde burada bu gösterileri yapabilirler. Bu inancı, bu güveni onlara vermiş oldu bu gösteri. Türk Hava Kuvvetlerine ve emeği geçen herkese; 8’inci Ana Jet Komutanlığımıza teşekkür ediyoruz. İlk kez yapıldı ama tekrarını arzu ediyoruz” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?